+420 558 672 506
+420 601 394 530

Kouzlo předpřípravy Sous-Vide

Sous-Vide je vaření při konstantní nízké teplotě ve vakuu. Takto připravované pokrmy si zachovají všechny chutě a vůně, které jimi prostoupí a budou rovnoměrně ,,propečeny”. Ingredience neztratí na objemu a budou mít pokaždé stejný tvar i barvu. Metodou Sous-Vide můžeme připravovat maso, ryby, zeleninu, ale i například vejce nebo ovoce. Maso bude vždy měkké a šťavnaté a u steaku dosáhnete vždy požadovaného propečení. Vše je navíc velmi snadné a pohodlné. Ingredienci uložíte do speciálního sáčku společně s bylinkami, kořením a olejem. Ze sáčku vysajete veškerý vzduch pomocí vakuovačky. Sáček pak vložíte do vodní lázně v sous vide hrnci, který předem nahřejete na požadovanou teplotu a vaříte minuty, hodiny, klidně i celý den. Hovězí karabáček připravujeme až 40 hodin. Přijďte ochutnat např. hovězí karabáček s houbovou omáčkou a karotkovým pyré. 

Jaké jsou hlavní výhody sous-vide?
Zejména maximální zachování živin, proteinů, minerálů, aminokyselin. Hodí se také pro dietní programy. A v neposlední řadě jde o gastronomický zážitek z dané suroviny, uchování a zvýraznění aroma, textury a křehkost pokrmu. Jedná se o proteinovou molekulární fyziku. Zjednodušeně řečeno nízká teplota nesráží bílkoviny, uvolňuje kolagen, a nemění strukturu masa.