+420 558 672 506
+420 604 660 666

Paskovská pouť – neděle 12.8.2018

V neděli je tradiční poutˇ svatého Vavřince a my jsme pro vás připravili slavnostní jídelní lístek.
Budeme servírovat:

POLÉVKY:
* Silný hovězí vývar s masem,
domácími nudlemi a kořenovou zeleninou
* Sváteční vývar s játrovými knedlíčky
* Paskovská kyselice
s uzeným masem, brambory, zdobená zakysanou smetanou
* Česneková polévka s krutony a sýrem

DOBROTY Z GRILU:
500g Grilovaná a uzená masitá žebra, hořčice, křen s jablky, chléb, okurek
1ks Grilované vepřové kolínko, selské brambory
200g Kuřecí Supreme po toskánku, bramborové pyré

SPECIALITY MISTRA KUCHAŘE:
STAROČESKÁ KAČENA
1/4 kačeny servírovaná s červeným a bílým zelím a variací knedlíků
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ
s houskovým knedlíkem zdobená šlehačkou a brusinkami
STEAK Z LOSOSA
s listovým špenátem a vařeným bramborem

HOTOVÁ JÍDLA:
150g Moravský vrabec, zelí, variace knedlíků
150g Kuřecí závitek plněný šunkou a sýrem, šťouchaný brambor s cibulkou
150g Vepřová krkovička pečená na černém pivu, servírovaná se strapačkami se zelím a uzeným
150g Grilovaný kuřecí špíz, hranolky, tatarská omáčka

BEZMASÁ JÍDLA:
400g Brynzové halušky se špekem
400g Halušky v nivové omáčce
100g Smažený sýr

MINUTKY:
150g Kuřecí nudličky v nivové omáčce zdobené šunkou
180g Vepřová panenka posazená na smetanové omáčce z lesních hříbků
180g Vepřová kotleta v bylinkové krustě s pepřovou omáčkou

SMAŽENÉ POKRMY:
150g Smažená kuřecí kapsa plněná sýrem a šunkou
150g Vepřový řízek z krkovičky, potřený česnekem
150g Smažený kuřecí řízek
100g Smažený sýr

PŘÍLOHY:
Vařené brambory s máslem
Bramborové pyré
Selské brambory
Hranolky

Bramborová roláda
Karlovarský knedlík
Houskový knedlík

Tatarská omáčka
Ďábelská omáčka

MOUČNÍK:
Jablečný štrůdl s vanilkovým krémem a šlehačkou
Doporučujeme s vanilkovou zmrzlinou

Menu I.
Paskovská kyselice
150g Grilovaný kuřecí špíz, hranolky, tatarská omáčka
Jablečný štrůdl se šlehačkou

Menu II.
Sváteční vývar s játrovými knedlíčky
150g Svíčková na smetaně, houskový knedlík
Jablečný štrůdl se šlehačkou

Menu III.
Silný hovězí vývar s masem a domácími nudlemi¨
Kuřecí Supreme po toskánku, bramborové pyré
Maskarpone s čerstvým ovocem